ΤΡΟΠΟΙ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΡΟΦΗΜΑΤΟΣ
ΑΦΕΨΗΜΑ: Για κάθε φλιτζάνι
ρίχνουμε ένα κουταλάκι από
το βότανο. Το σκε-πάζουμε
και το αφήνουμε να βράσει
για 10 έως 15 λεπτά.
Σουρώνουμε και το πίνουμε
σκέτο, με ζάχαρη ή μέλι.
ΕΓΧΥΜΑ: Σε ένα φλιτζάνι με
βραστό νερό ρίχνουμε ένα
κουταλάκι από το βό-τανο και
το σκεπάζουμε. Το αφήνουμε
για 10 έως 15 λεπτά.
Σουρώνουμε και το πίνουμε
σκέτο, με ζάχαρη ή μέλι
ΕΜΒΑΠΤΙΖΟΜΕΝΑ: Για κάθε
φλιτζάνι χρησιμοποιήστε ένα
φακελάκι. Προσθέ-στε βραστό
νερό και αφήστε το για 3 έως
5 λεπτά. Μπορείτε αν θέλετε
να προ-σθέσετε ζάχαρη, μέλι
ή λεμόνι και να απολαύσετε
ένα γευστικό, υγιεινό και
αρω-ματικό ρόφημα.
ΦΙΛΤΡΟΥ: Τοποθετείστε το
φίλτρο στην καφετιέρα, ρίξτε
ένα γεμάτο κουτα-λάκι από το
βότανο στο φίλτρο για κάθε
φλιτζάνι ροφήματος. Βάλτε
τόσα φλιτζάνια νερό όσα
ροφήματα θα φτιάξετε και
ανοίξτε την καφετιέρα. Αφού
σερβίρετε, προσθέστε αν
θέλετε ζάχαρη ή μέλι.
|
10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΡΟΦΗΜΑΤΑ
ΚΑΙ ΠΑΓΩΜΕΝΑ ΠΟΤΑ ΜΕ ΒΟΤΑΝΑ
ΤΣΑΪ ΜΕ ΤΖΙΝΤΖΕΡ ΚΑΙ ΛΕΜΟΝΙ
25gr ρίζα τζίντζερ
(πιπερόριζα)
600 ml νερό
Λίγες φλούδες λεμονιού
Βάλτε τα φυτά σε μια
κατσαρόλα με το νερό. Αφήστε
τα να βράσουν για 20 λεπτά.
Τα σουρώνετε και προσθέτε-τε
ζάχαρη ή μέλι.
ΤΣΑΪ ΜΕ ΤΖΙΝΣΕΝΓΚ ΚΑΙ ΚΑΝΕΛΑ
5gr κανέλα ξύλο
1 εκατ. ρίζα τζίνσενγκ
200 ml νερό
Βάλτε τα φυτά σε μια
κατσαρόλα με το νερό. Αφήστε
τα να βράσουν για 20 λεπτά.
Τα σουρώνετε και προσθέτετε
ζάχαρη ή μέλι.
ΤΣΑΪ ΜΕ ΤΖΙΝΣΕΝΓΚ ΚΑΙ
ΚΑΡΔΑΜΟ
8gr ρίζα τζινσενγκ
4gr κάρδαμο σπόρο
500 ml νερό
Βάλτε τα φυτά σε μια
κατσαρόλα με το νερό. Αφήστε
τα να βράσουν για 20 λεπτά.
Τα σουρώνετε και προσθέτετε
ζάχαρη ή μέλι.
ΡΟΦΗΜΑ ΑΠΟ ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΚΑΙ
ΜΕΛΙΣΣΟΧΟΡΤΟ
1 κουταλιά της σούπας
βασιλικό
1 κουτ. της σούπας
μελισσόχορτο
600 ml νερό
Βάλτε τα βότανα σε μια
τσαγιέρα, χύστε από πάνω
βραστό νερό. Σκεπάστε την
και αφήστε την για 10-15
λεπτά. Τα σουρώνετε και
προσθέτετε ζάχαρη ή μέλι.
ΡΟΦΗΜΑ ΑΠΟ ΤΙΛΙΟ ΚΑΙ
ΧΑΜΟΜΗΛΙ
2 κουταλιές τίλιο
2 κουταλιές χαμομήλι
600 ml νερό
Βάλτε τα βότανα σε μια
τσαγιέρα, χύστε από πάνω
βραστό νερό. Σκεπάστε την
και αφήστε την για 10-15
λεπτά. Τα σουρώνετε και
προσθέτετε ζάχαρη ή μέλι.
ΡΟΦΗΜΑ ΑΠΟ ΧΑΜΟΜΗΛΙ ΚΑΙ
ΜΑΡΑΘΟ (τριμμένο)
½ κουταλιά μάραθο
½ κουταλιά χαμομήλι
200 ml νερό
Βάλτε τα βότανα σε μια
τσαγιέρα, χύστε από πάνω
βραστό νερό. Σκεπάστε την
και αφήστε την για 10-15
λεπτά. Τα σουρώνετε και
προσθέτετε ζάχαρη ή μέλι.
ΡΟΦΗΜΑ ΑΠΟ ΛΕΒΑΝΤΑ ΚΑΙ
ΜΕΛΙΣΣΟΧΟΡΤΟ
2 κουταλιές λεβάντα
2 κουταλιές Μελισσόχορτο
600 ml νερό
Βάλτε τα βότανα σε μια
τσαγιέρα, χύστε από πάνω
βραστό νερό. Σκε-πάστε την
και αφήστε την για 10-15
λεπτά. Τα σουρώνετε και
προσθέτετε ζάχαρη ή μέλι.
ΡΟΦΗΜΑ ΜΕ ΒΟΤΑΝΑ ΚΑΙ ΦΡΟΥΤΑ
2 μήλα γκόλντεν
2 ακτινίδια
3 κουταλιές βότανα ανάμικτα
(μαντζουράνα, χαμομήλι,
δίκταμο, τσάι βουνού)
1 ξυλάκι κανέλα
Βράζουμε σε μια κατσαρόλα τα
φρούτα (τεμαχισμένα στα 4)
σε 5 κούπες νερό μέχρι να
μαλακώσουν και έπειτα τα
σουρώνουμε. Στο ζουμί αυτό
προσθέτουμε τα βότανα και τα
βράζουμε για 5 λεπτά και
κατόπιν τα σουρώνουμε.
Πίνεται ζεστό ή κρύο με
ζάχαρη ή μέλι.
ΛΕΜΟΝΑΔΑ ΜΕ ΛΟΥΪΖΑ
(παγωμένη)
1 lt νερό
½ κούπα χυμό λεμονιού
½ κούπα ζάχαρη
3 κουταλιές Λουΐζα
ψιλοκομμένη
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σ'
ένα μπολ. Τα βάζουμε για 3
ώρες στο ψυγείο.
Στραγγίζουμε τα βότανα και
το σερβίρουμε με παγάκια.
ΠΑΓΩΜΕΝΟ ΤΣΑΪ ΜΕ
ΜΕΛΙΣΣΟΧΟΡΤΟ ΚΑΙ ΓΙΑΟΥΡΤΙ
2 κούπες τσάι μελισσόχορτου
2 κουταλιές μέλι
1 κούπα γιαούρτι στραγγιστό
Τα βάζουμε όλα μαζί στο
μίξερ, τα κτυπάμε και τα
σερβίρουμε με παγάκια.
|